Întotdeauna există o soluție mai bună.

Inovările secolului al XXI-lea vor fi, preponderent, din domeniile sustenabilității, accesibilității echitabile a resurselor, conservării speciilor, geneticii, inteligenței artificiale, educației și nu numai. 

Pentru cine este?

Pentru absolut toată lumea! Poți să-l citești tu și apoi să-l arăți și bunicilor tăi. Ghidul se adresează tuturor persoanelor interesate de inovare și care doresc să învețe lucruri noi.

Totuși, ghidul se adresează în principal copiilor și tinerilor care doresc nu doar să știe mai multe, ci și să inoveze efectiv, școlilor și liceelor, organizațiilor interesate de consolidarea unui mediu educațional inovativ, precum și instituțiilor care doresc creșterea creativității angajaților. Totodată, ghidul este dedicat tuturor celor care, prin natura profesiei ori prin înclinație, doresc să aprofundeze domeniul inovării și, de ce nu, să inoveze ei înșiși. 

Ce vei învăța?

Vei învăța, în primul rând, ce este inovarea! Iar apoi o vei aplica în fiecare zi. Lasă-ți creativitatea să zboare.

Primul volum al ghidului tratează tipurile de inovări, nevoia de inovare, sursele inovării și arată nevoia de a crea o cultură a inovării în România.

Cum te va ajuta acest ghid?

Despre inovare

Ghidul de inovare așază în centrul dezbaterii
inovația în design și tehnologie, explică bazele inovării
în cadrul unei abordări interdisciplinare non-formale, și
vă provoacă, pornind de la exemple și prin propria
creativitate, să inițiați și să dezvoltați proiecte inovative
personale.
Scurtă introducere

Capitolul I

Ce este inovarea?

Provenind din grecescul eidos, cuvântul idee are o acoperire semantică vastă, acesta putând fi atât o opinie, un gând, o convingere, cât și, important pentru materialul de față, o formă de cunoaștere.
Continutul Capitolului

Invenție și Inovație.
Ce este inovarea?

Citeste Capitolul

Capitolul II

Tipuri de inovari

Tot ceea ce ne înconjoară este o inovație, majoritatea perfecționări ale unor inovații mai vechi, iar altele, mult mai puține, bazate pe invenții recente, cum ar fi telefonia mobilă.
Continutul Capitolului

Inovări progresive
Inovări bazate pe invenții

Citeste Capitolul

Capitolul III

Nevoia de inovare

Care este nevoia de a inova? Ce nevoi sau, mai exact, ce tipuri de nevoi satisface inovarea? Care sunt acele nevoi care, în absența inovării, nesatisfăcute, ar aduce prejudicii atât societății în general, cât și oamenilor, în particular?
Continutul Capitolului

Satisfacerea unor nevoi existente
Nevoia de menținere a avantajului competițional
Nevoia de a elimina concurența neloială
Apariția unor inovații în alte domenii
Schimbări în societate
Progresul tehnologic
Schimbări de mediu

Citeste Capitolul

Capitolul IV

Surse ale inovarii

Peter Druker identifică, în lucrarea sa ,,Inovația și sistemul antreprenorial’’, câteva surse importante ale inovării. Acestea sunt oportunitățile neașteptate, sau neprevăzutul, disonanțele între așteptări și rezultate, sau incongruența, schimbările demografice, schimbări în percepție, receptivitate, dispoziție și înțelegere, noi cunoștiințe și descoperiri și, nu în ultimul rând, eșecurile.
Continutul Capitolului

Oportunitățile neașteptate
Disonanțele între așteptări și rezultate
Schimbări în percepție, receptivitate, dispoziție și înțelegere
Noi cunoștiințe și descoperiri

Citeste Capitolul

Capitolul V

Cultura inovării

Continutul Capitolului

Ce conduce inovarea?
Cum putem stimula inovarea?
Civilizatie si inovare.

Citeste Capitolul

Capitolul VI

Proiecte Arhipera

Asociaţia ArhiPera îşi propune să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale grupurilor vulnerabile aflate în sărăcie extremă prin intermediul unei abordări integrate. Fiecare casă pe care o construim este unică şi contribuie la creşterea stimei de sine a familiei precum şi la sentimentul identităţii.
Continutul Capitolului

Cursuri și ateliere Arhipera
Ghiduri de arhitectură pentru încadrarea în specificul rural
Hub Inovativ ArhiPera

Citeste Capitolul

Solicită Ghidul Inovatorului în format digital


Initiativa pentru

#inovarecivică

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro)
Finanțat prin:
Dezvolat de:
În parteneriat cu:
Cu sprijinul:
Scopul proiectului Hub Inovativ Arhipera este creșterea potențialului de inovare al copiilor de gimnaziu, prin exerciții și jocuri creative. Derulăm activități în mai multe orașe, chiar și în comunitățile defavorizate, pentru a face inovarea accesibilă tuturor. Și tu poți inova, trebuie doar să crezi în ideile tale și să le testezi pentru a le îmbunătăți constant!
© 2020 @ INOHUB | Toate drepturile rezervate
Designed & Developed by 
bookplayfacebook-official