Ștafeta creativității
Izolați, dar împreună

Ștafeta creativității este un concurs organizat de Hub Inovativ Arhipera care provoacă tinerii să își folosească cunoștințele din Istoria Artelor pentru a-și contura și evidenția propriul stil artistic, bazat pe creativitate și inovare.

Galeriile vizuale ale câștigătorilor ,,Ștafetei creativității'' - etapa a III-a

Negulici Eric Gabriel

Sunt elev al Liceului de Arta ‘ Nicolae Tonitza” in clasa a 6 a din Septembrie. Ma pasionează foarte tare culoarea dar și desenul. Desenez de la vârsta de 3,6 ani și de atunci nu m- am oprit....?

Nichita-Ioan Rusu

Despre participanții și câștigătorii ediției a III-a

După multe dezbateri, anunțăm câștigătorii!

Mențiuni: Andreea Serban, Pătroi Horia Nicolas, Negulici Eric Gabriel, Alex Ștefan

Premiul al III-lea: Rotaru Kristin Irina

Premiul al II-lea: Ana Vlad

Premiul I: Nichita-Ioan Rusu

O să postăm zilele următoare, într-un comentariu sub lucrarea fiecăruia, diplomele de participare și un scurt feedback din partea juriului. Keep an eye on us! Totodată, așteptăm un mesaj privat pe această pagină (via Messenger) de la câștigătorul premiului I, în care spune care și-ar dori să fie următoarea temă. Conform regulamentului, Nichita o să o decidă! Așteptăm mesajul până pe 25 iulie, ora 12:00. În plus, rugăm toți tinerii artiști premiați mai sus să ne trimită o galerie de 5 lucrări (tot via Messenger) și o scurtă descriere de-a lor. Un paragraf despre tine ca artist, trimis ca mesaj până pe 27 iulie, ora 18:00.

După vacanță, în toamnă, o să revenim cu o nouă temă de concurs, stabilită de către câștigătorul premiului I! O să fie la fel de creativă și de interesantă, vă promitem!

Dacă nu te-ai aflat printre câștigătorii premiilor acestei ediții, nu te descuraja. Concurența acestei ediții a fost una foarte strânsă, iar lucrările foarte bune. Arta ta e mai importantă decât orice concurs și e important să o explorezi în continuare! Te invităm să te înscrii și la următoarele ediții, îți așteptăm cu nerăbdare ideile!

Ne vedem în toamnă, pentru o nouă etapă a concursului! Felicitări tuturor participanților primelor 3 ediții pentru creativitatea și spiritul inovator de care ați dat dovadă!

Cu drag,
Juriul Ștafetei Creativității

Grafică: Theodor Niculae

Despre ,,Ștafeta creativității'' - etapa a III-a

Dăm startul ștafetei creativității, etapa a treia! Propunem, așadar, un concurs de artă, dedicat claselor I-VIII. Fiecare participant trebuie să conceapă o lucrare – reprezentare grafică, desen, pictură, instalație, machetă (orice în afară de fotografie) – care să se aibă legătură cu Micro-cursul #9 de artă.

Tema de concurs aleasă de către câștigătoarea premiului I al etapei a II-a, Andreea Șerban, este: Personaje mitologice & zeități din orice cultură. Poți să interpretezi cele mai cunoscute legende ale lumii, să desenezi zeii Olimpului sau chiar să inventezi propriile mituri și personaje. Lasă-ți imaginația să zboare! Poți să te inspiri din simbolurile folosite de Gauguin, din cromatica plină de viață a picturilor sale sau din compozițiile sale narative. Durează 5 minute să citești micro-cursul și îl găsești pe pagina noastră de Facebook (sau la un click distanță: https://tinyurl.com/y7oe66jk).

Cum poți participa? E foarte simplu! Trebuie doar să lași aici un comentariu care va include o fotografie* a lucrării tale, alături de care scrii în ce clasă ești, iar noi o vom evalua în interval de două săptămâni. După terminarea perioadei de înscrieri, o să acordăm Premiile I, II și III. Dacă nu ai Facebook, nu e problemă! Poți ruga un părinte/profesor să îți posteze în comentarii lucrarea, alături de prenumele și numele tău.

Toți participanții vor primi diplome de participare, care vor fi postate în comentarii. Poți posta lucrările tale până pe 5 iulie, ora 23:59. Rezultatele vor fi anunțate pe 20 iulie.

Premiile I, II și III constau în:

Premiul I: Galerie virtuală de 5 lucrări pe site-ul www.inohub.ro, alături de o descriere scurtă a ta (ca artist) + o lucrare de-a ta aleasă de juriu va fi publicată în Ghidul Ilustrat al Inovatorului, vol. al II-lea (atât varianta tipărită, cât și digitală) + tu vei alege tema următoarelor două săptămâni, pornind de la unul dintre micro-cursurile Hubului Inovativ Arhipera postate până la acel moment, iar subiectul trebuie să fie legat de tema generală Izolați, dar împreună

Premiul al II-lea: Galerie virtuală de 5 lucrări pe site-ul www.inohub.ro, alături de o descriere scurtă a ta (ca artist) + o lucrare de-a ta aleasă de juriu va fi publicată în Ghidul Ilustrat al Inovatorului, vol. al II-lea (atât varianta tipărită, cât și digitală)

Premiul al III-lea: Galerie virtuală de 5 lucrări pe site-ul www.inohub.ro, alături de o descriere scurtă a ta (ca artist)

Te poți înscrie cu câte lucrări vrei, nu punem nicio limită asupra creativității. După cele două săptămâni, când va fi anunțată o nouă temă, te poți înscrie din nou. Ștafeta creativității va dura cel puțin cât carantina.

Juriul este format din: conf.dr.arh. Lorin Niculae, UAUIM, drd.arh. Irina Scobiola, UAUIM stud.arh. Silvia Niculae și stud. scenograf Theodor Niculae.

Spor la inovat! Îți așteptăm ideile transpuse în realitate cu mult drag!

Pentru orice întrebări, lasă-ne un comentariu sau dă-ne un mesaj!

*Fotografiile lucrărilor pot fi făcute cu telefonul mobil. Te rugăm să ții telefonul paralel cu foaia de hârtie/instalația, astfel încât să ai o imagine cât mai clară și nedeformată a lucrării tale. Ai grijă la cum cade lumina, astfel încât să nu ai umbre puternice sau străluciri pe lucrare! Dacă vrei, o poți scana cu aplicații de telefon de tip CamScanner sau Office Lens.

*Obiectivele acestui proiect sunt:

1. Socializarea prin intermediul artei între tineri aflați în izolare

2. Realizarea de activități extrașcolare din zona creativității și online

3. Dezvoltarea creativității prin aplicarea cunoștințelor de Istoria și Teoria Artei, pe baza micro-cursurilor Hub Inovativ Arhipera

*Din cauza numărului extrem de mic de lucrări înscrise la edițiile precedente pentru categoria de vârstă ce aparține școlilor primare, de acum concursul se adresează claselor I-VIII.

#ONGsiCOVID19

Grafică de Theodor Niculae.

Galeriile vizuale ale câștigătorilor ,,Ștafetei creativității'' - etapa a II-a

Andreea Șerban

Andreea este eleva in clasa a 5-a la Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza". O pasioneaza arta de mica si incearca, experimentand, sa-si aleaga stilul propriu. Foarte rabdatoare, incearca sa fie cat mai creativa. Cel mai mult ii place sa picteze, iubeste culoarea, dar si desenul si modelajul le face cu multa placere.

Ana Vlad

Sunt pasionata de pictura si desen. Imi doresc sa descopar din ce in ce mai mult modelajul.
Iubesc arta digitala, animalele, inotul si limba japoneza.

Despre participanții și câștigătorii ediției a II-a

După multe dezbateri, anunțăm câștigătorii!

Mențiuni: Alexandru Albeșteanu, Horia Pătroi

Premiul al III-lea: Oana Stegărescu

Premiul al II-lea: Ana Vlad

Premiul I: Andreea Șerban

Premiile speciale ale juriului: Maria Voitan, Clara Burlă și Gregorio Niculae

O să postăm zilele următoare, într-un comentariu sub lucrarea fiecăruia, diplomele de participare și un scurt feedback din partea juriului. Keep an eye on us! Totodată, așteptăm un mesaj privat pe această pagină (via Messenger) de la câștigătorul premiului I, în care spune care și-ar dori să fie următoarea temă. Conform regulamentului, Andreea o să o decidă! Așteptăm mesajul până pe 25 mai, ora 12:00. În plus, rugăm toți tinerii artiști premiați mai sus să ne trimită o galerie de 5 lucrări (tot via Messenger) și o scurtă descriere de-a lor. Un paragraf despre tine ca artist, trimis ca mesaj până pe 27 mai, ora 18:00.

Peste câteva zile o să revenim cu o nouă temă de concurs, stabilită de către câștigătorii premiilor I! O să fie la fel de creativă și de interesantă, vă promitem!

Dacă nu te-ai aflat printre câștigătorii acestei ediții, nu te descuraja. Concurența acestei ediții a fost una foarte strânsă, iar lucrările foarte bune. Arta ta e mai importantă decât orice concurs și e important să o explorezi în continuare! Te invităm să te înscrii și la următoarele ediții, îți așteptăm cu nerăbdare ideile!

Din cauza numărului extrem de mic de lucrări înscrise pentru școala primară, jurizarea nu a avut loc pentru această categorie de vârstă. De acum Ștafeta creativității se va adresa claselor I-VIII, așa că te poți înscrie oricum!

Cu drag,
Juriul Ștafetei Creativității

Grafică: Theodor Niculae

Despre ,,Ștafeta creativității''- etapa a II-a

Ștafeta creativității
Inovăm prin artă!

Dăm startul ștafetei creativității, etapa a doua! Propunem, așadar, un concurs de artă, dedicat școlilor primare și gimnaziale. Fiecare participant trebuie să conceapă o lucrare – reprezentare grafică, desen, pictură, instalație, machetă (orice în afară de fotografie) – care să se aibă legătură cu Micro-cursul #6 de artă.

Pentru școala primară, tema este: Jocuri video. Poți să reprezinți jocul tău video preferat, un personaj care apare acolo sau orice îți vine în minte legat de acel joc. Îți recomandăm chiar să reprezinți propriul joc video inventat de tine și cum ar arăta el!

Pentru școala gimnazială, tema este: Parc de distracții. Ai libertatea totală de a-ți imagina orice parc de distracții sau de a-l reprezenta pe cel în care te-ai distrat cel mai tare. Tu decizi!

Poți să te inspiri din asocierile neobișnuite dintre obiecte, care transmit ideea unei forme sau unui personaj. Poți să te joci cu creioane, cu haine, cu manuale, cu Lego sau cu alte obiecte pe care le găsești în casă, ca să creezi o astfel de formă. Durează 5 minute să citești micro-cursul și îl găsești pe pagina noastră de Facebook (sau la un click distanță: https://tinyurl.com/yc6ahkdz).

Cum poți participa? E foarte simplu! Trebuie doar să lași aici un comentariu care va include o fotografie* a lucrării tale, alături de care scrii în ce clasă ești, iar noi o vom evalua în interval de două săptămâni. Concursul este împărțit pe două categorii: pentru elevii din școală primară și pentru cei din gimnazială. La fiecare două săptămâni, o să acordăm Premiile I, II și III pentru ambele categorii de vârstă. Dacă nu ai Facebook, nu e problemă! Poți ruga un părinte/profesor să îți posteze în comentarii lucrarea, alături de prenumele și numele tău. Toți participanții vor primi diplome de participare, care vor fi trimise via Messenger.

Poți posta lucrările tale până pe 18 mai, ora 23:59. Rezultatele vor fi anunțate pe 23 mai.

Premiile I, II și III constau în:
Premiul I: Galerie virtuală de 5 lucrări pe site-ul www.inohub.ro, alături de o descriere scurtă a ta (ca artist) + o lucrare de-a ta aleasă de juriu va fi publicată în Ghidul Ilustrat al Inovatorului, vol. al II-lea (atât varianta tipărită, cât și digitală) + tu vei alege tema următoarelor două săptămâni, pornind de la unul dintre micro-cursurile Hubului Inovativ Arhipera postate până la acel moment, iar subiectul trebuie să fie legat de tema generală Izolați, dar împreună

Premiul al II-lea: Galerie virtuală de 5 lucrări pe site-ul www.inohub.ro, alături de o descriere scurtă a ta (ca artist) + o lucrare de-a ta aleasă de juriu va fi publicată în Ghidul Ilustrat al Inovatorului, vol. al II-lea (atât varianta tipărită, cât și digitală)

Premiul al III-lea: Galerie virtuală de 5 lucrări pe site-ul www.inohub.ro, alături de o descriere scurtă a ta (ca artist)

Te poți înscrie cu câte lucrări vrei, nu punem nicio limită asupra creativității. După cele două săptămâni, când va fi anunțată o nouă temă, te poți înscrie din nou. Ștafeta creativității va dura cel puțin cât carantina.

Juriul este format din: conf.dr.arh. Lorin Niculae, UAUIM, drd.arh. Irina Scobiola, UAUIM stud.arh. Silvia Niculae și stud. scenograf Theodor Niculae.

Spor la inovat! Îți așteptăm ideile transpuse în realitate cu mult drag!
Pentru orice întrebări, lasă-ne un comentariu sau dă-ne un mesaj!

*Temele de concurs au fost gândite de către câștigătorii Premiului I al etapei I, Maria Volintiru și Clara Burlă.

*Fotografiile lucrărilor pot fi făcute cu telefonul mobil. Te rugăm să ții telefonul paralel cu foaia de hârtie/instalația, astfel încât să ai o imagine cât mai clară și nedeformată a lucrării tale. Ai grijă la cum cade lumina, astfel încât să nu ai umbre puternice sau străluciri pe lucrare! Dacă vrei, o poți scana cu aplicații de telefon de tip CamScanner sau Office Lens.

*Obiectivele acestui proiect sunt:

  1. Socializarea prin intermediul artei între tineri aflați în izolare
  2. Realizarea de activități extrașcolare din zona creativității și online
  3. Dezvoltarea creativității prin aplicarea cunoștințelor de Istoria și Teoria Artei, pe baza micro-cursurilor Hub Inovativ Arhipera

#ONGsiCOVID19

Grafică de Theodor Niculae.

Galeriile vizuale ale câștigătorilor ,,Ștafetei creativității'' - etapa I

Luca Olteanu

Luca este un mic artist care datorita acestei carantine și-a descoperit talentul și mereu încearcă stiluri noi.

Maria Volintiru

Maria este o fetiță de 9 ani, care vrea să își reprezinte cât mai realist creațiile ireale ale imaginației sale. Maria are de asemenea foarte multă răbdare, dar și un simț al umorului aparte. Pe lângă desen, ii place foarte mult înotul și să regizeze și să interpreteze mici scenete improvizate.

Octavia Stoica

Atrasă de mica de culoare, nu m-am dezlipit niciodata de creioane si acuarele. Imi place pictura, dar ador modelajul si desenul in creion. Peste ani, mi-ar plăcea să fiu designer vestimentar si sa studiez în Italia.

Kristin Irina Rotaru

Mă numesc Rotaru Kristin Irina și sunt elevă în clasa a VI-a la Liceul de Arte Plastice ,,Nicolae Tonitza’’. Mă consider o artistă la inceput de drum. Îmi place mult să călătoresc și să vizitez marile muzee din care să acumulez cât mai multe informații. Ca stil încă nu pot spune că am unul definit, sunt încă în formare, dar pot spune că îmi place să experimentez prin diferite tehnici într-un mod liber. Îmi place să merg la școală, să-mi petrec ziua alături de colegi dar în perioada aceasta dificilă îl pot cita pe Corneliu Baba ,, Pictez ca să mă simt mai puțin singur''.

Clara Burlă

Clara este plină de energie, iubește să interacționeze cu oricine, își exprimă cu multă ușurință ideile și opiniile.
Inițiază și se implică adesea în proiecte caritabile.
Abordează cu enorm de multă pasiune și nerăbdare orice activitate :
demersuri creative ( desen , pictură, modelaj ), studiul științelor ( în mod special matematica ), explorarea naturii, ori mișcarea ( înotul ).
Este o perfecționistă.

Despre câștigătorii și participanții ediției I

După multe dezbateri, anunțăm câștigătorii fiecărei categorii!

Școala primară:

Premiul al III-lea: Luca Olteanu - ,,Câinele pădurii''
Premiul al II-lea: Maria Volintiru - ,, Animale personificate''
Premiul I: Maria Volintiru - ,,Animalul meu imaginar''

Gimnaziu:

Premiul al III-lea: Roxana Gabriela Tudor, Rotaru Kristin Irina - ,,Animalul de companie dorit''
Premiul al II-lea: Octavia Stoica - ,,Ulijee''
Premiul I: Clara Burlă

Premiul special al juriului: Adriana Mocanu - ,,Figaro''. Vrem să o felicităm pe Adriana pentru curajul de a explora medii diferite de reprezentare, concepând o imagine creată digital, singura din acest fel din ambele categorii!

Mulțumim tuturor pentru înscrieri! Am postat, într-un comentariu sub lucrarea fiecăruia, diplomele de participare și un scurt feedback din partea juriului.

Dacă nu te-ai aflat printre câștigătorii acestei ediții, nu te descuraja. Concurența acestei ediții a fost una foarte strânsă, iar lucrările foarte bune. Arta ta e mai importantă decât orice concurs și e important să o explorezi în continuare! Te invităm să te înscrii și la următoarele ediții, îți așteptăm cu nerăbdare ideile!

Cu drag,
Juriul Ștafetei Creativității

Despre ,,Ștafeta creativității'' - Etapa I

Dăm startul ștafetei creativității! Propunem, așadar, un concurs de artă, dedicat școlilor generale și gimnaziale. Fiecare participant trebuie să conceapă o lucrare – reprezentare grafică, desen, pictură, instalație, machetă (orice în afară de fotografie) – care să aibă legătură cu un micro-curs postat pe pagina noastră de Facebook.

Cum poți participa? E foarte simplu! Trebuie doar să lași un comentariu la postarea de pe pagina de Facebook a Hubului Inovativ Arhipera, în care anunțăm concursul. Comentariul va include  o fotografie* a lucrării tale, alături de care scrii în ce clasă ești, iar noi o vom evalua în interval de două săptămâni. Concursul este împărțit pe două categorii: pentru elevii din școală primară și pentru cei din gimnazială. La fiecare două săptămâni, o să acordăm Premiile I, II și III pentru ambele categorii de vârstă. Dacă nu ai Facebook, nu e problemă! Poți ruga un părinte/profesor să îți posteze în comentarii lucrarea, alături de prenumele și numele tău. Toți participanții vor primi diplome de participare, care vor fi trimise via Messenger.

Premiile I, II și III constau în

Premiul I

Galerie vituală de 5 lucrări pe site-ul www.inohub.ro, alături de o descriere scurtă a ta (ca artist) + o lucrare de-a ta aleasă de juriu va fi publicată în Ghidul Ilustrat al Inovatorului, vol. al II-lea (atât varianta tipărită, cât și digitală) + tu vei alege tema următoarelor două săptămâni, pornind de la unul dintre micro-cursurile Hubului Inovativ Arhipera postate până la acel moment, iar subiectul trebuie să fie legat de tema generală Izolați, dar împreună

Premiul II

Galerie vituală de 5 lucrări pe site-ul www.inohub.ro, alături de o descriere scurtă a ta (ca artist) + o lucrare de-a ta aleasă de juriu va fi publicată în Ghidul Ilustrat al Inovatorului, vol. al II-lea (atât varianta tipărită, cât și digitală)

Premiul III

Galerie vituală de 5 lucrări pe site-ul www.inohub.ro, alături de o descriere scurtă a ta (ca artist)

Te poți înscrie cu câte lucrări vrei, nu punem nicio limită asupra creativității. După cele două săptămâni, când va fi anunțată o nouă temă, te poți înscrie din nou. Ștafeta creativității va dura cel puțin cât carantina.

Juriul este format din: conf.dr.arh. Lorin Niculae, UAUIM, drd.arh. Irina Scobiola, UAUIM, stud.arh. Silvia Niculae și curator scenograf  Theodor Niculae.

Spor la inovat! Îți așteptăm ideile transpuse în realitate cu mult drag!

Pentru orice întrebări, lasă-ne un comentariu sau dă-ne un mesaj!

*Obiectivele acestui proiect sunt:

  • Socializarea prin intermediul artei între tineri aflați în izolare
  • Realizarea de activități extrașcolare din zona creativității și online
  • Dezvoltarea creativității prin aplicarea cunoștințelor de Istoria și Teoria Artei, pe baza micro-cursurilor Hub Inovativ Arhipera

*Fotografiile lucrărilor pot fi făcute cu telefonul mobil. Te rugăm să ții telefonul paralel cu foaia de hârtie/instalația, astfel încât să ai o imagine cât mai clară și nedeformată a lucrării tale. Ai grijă la cum cade lumina, astfel încât să nu ai umbre puternice sau străluciri pe lucrare! Dacă vrei, o poți scana cu aplicații de telefon de tip CamScanner sau Office Lens.

Ștafeta nr. 1

Pentru prima ștafetă, tema este legată de microcursul #4 de artă modernă (https://tinyurl.com/vpceep5) și de opera lui Franz Marc. Subiect: Animalul meu de companie. Poate fi animalul tău real, sau un animal imaginar, alături de care ți-ai dori să-ți petreci izolarea. Poți posta lucrările tale până pe 21 aprilie, ora 23:59. Rezultatele vor fi anunțate pe 24 aprilie.

Initiativa pentru

#inovarecivică

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro)
Finanțat prin:
Dezvolat de:
În parteneriat cu:
Cu sprijinul:
Scopul proiectului Hub Inovativ Arhipera este creșterea potențialului de inovare al copiilor de gimnaziu, prin exerciții și jocuri creative. Derulăm activități în mai multe orașe, chiar și în comunitățile defavorizate, pentru a face inovarea accesibilă tuturor. Și tu poți inova, trebuie doar să crezi în ideile tale și să le testezi pentru a le îmbunătăți constant!
© 2020 @ INOHUB | Toate drepturile rezervate
Designed & Developed by 
facebook-official