Inohub

Dacă auziți multe râsete de copii, exclamații precum: “Uau!”, “Ce interesant!”, “Grozav!”, “Eu vreau sa programez!”, “Eu vreau sa joc rolul de roboțel!”, “Am o idee de inovație!”; atunci, cu siguranță ați ajuns la Hub-ul Inovativ Arhipera!
 Proiectul propune crearea unui spațiu al inovării, unde copiii să poată învăța, experimenta și pune în aplicare propriile idei. Scopul proiectului este creșterea potențialului de inovare al noilor generații.

Hub-ul este amenajat astfel încât să permită experimentarea unui model edicațional interactiv, non-formal, centrat pe cursant, 
 în care acesta interacționează direct cu mentorul, în vederea adaptării standardelor curriculare la abilitățile individuale de asimilare, prin aplicarea cognitivă a cunoștințelor, prin învățare contextuală integrată, prin dezvoltarea capacității de a investiga, discerne, decide, organiza și inova.

Dotări Hub

Hub-ul este dotat cu tehnologii de ultimă generație, pentru a amplifica potențialul de inovare al fiecărui participant. Astfel, în afara pieselor Lego Educational, care reprezintă principalul material didactic, atelierul inovativ mai dispune și de alte instrumente.

Roboții

Roboții printre care se numără și cunoscuții Eli și Znap, au rolul principal de a-i face pe tineri să învețe să programeze. Până la finalul workshop-ului, participanții reușesc să dețină un control total asupra mișcărilor executate de roboți, stabilind numărul de ridicări de trompă și de pași ai lui Eli, sau chiar să determine când să fie activată mușcătura lui Znap.

Imprimanta 3D

Imprimanta 3D fascinează de fiecare dată. Cu ajutorul ei, cei care iau parte la ateliere înțeleg că tehnologiile din ce în ce mai avansate lucrează deseori în beneficiul omenirii. Acest instrument transformă orice model proiectat pe calculator într-un model fizic și transpune realitatea virtuală în realitate fizică, într-o machetă ușor de folosit.

Computere

Activitățile de programare se desfășoară pe calculatoarele Hub-ului, care sunt dotate atât cu Lego Ev3, precum și cu alte programe care facilitează modelarea în trei dimensiuni.

Biblioteca

Manualele și cărțile din biblioteca Hub-ului au scopul de a informa participantul cu privire la mai multe aspecte ale inovării. De la reviste cu evoluția dinozaurilor până la enciclopedii despre mediul virtual, biblioteca incită la cunoaștere și la aprofundarea domeniului în care fiecare tânăr este interesat.

De unde a început totul

Asociația Arhipera

Asociaţia Arhipera îşi propune să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale grupurilor vulnerabile aflate în sărăcie extremă prin intermediul unei abordări integrate. Fiecare casă construită este unică şi contribuie la creşterea stimei de sine a familiei, precum şi la consolidarea sentimentului identităţii. Membrii familiilor iau parte la procesul de proiectare participativă, lucrând împreună cu arhitectul și adaptând proiectul la propriile nevoi și obiceiuri.


Aceștia se implică în postura de constructori, ca parte a procesului aferent de empowerment, obţinând calificări în meserii cum ar fi zidar, tâmplar etc. Materialele de construcţie sunt locale şi sunt aplicate tehnologii cu care localnicii sunt familiarizaţi. Atunci când se aplică tehnologii moderne, cum ar fi izolaţia termică, localnicii urmează cursuri de calificare. Elementele de construcţie sunt dimensionate, astfel încât să se permită înlocuirea manuală, dând astfel familiilor posibilitatea să efectueze reparaţii şi/sau intervenţii de extindere, atunci când acestea sunt necesare. 

Spaţiul interior este flexibil, iar casa este evolutivă, fiind prevăzută cu spaţii în aer liber, precum bucătării de vară sau ateliere.
Contacteaza-ne

Echipa Hub Inovativ Arhipera

Noi suntem oamenii din spatele Hub-ului.

Lorin Niculae

Creatorul Arhipera. Lorin este profesor, gândește inovativ, susține ideile tinerilor din jurul său și îi place să își pună în aplicare gândurile.

Irina Scobiola

Irina vrea sa transforme fiecare spațiu într-un loc cu identitate și plin de viață. Îi place să creeze și să experimenteze. O inspiră oamenii din jurul ei și muzica.

Theodor Niculae

Theodor este artist vizual, curator, performer și designer grafic. A înființat Cinehub Tonitza și a curatoriat numeroase expoziții de artă contemporană tânără.

Silvia Niculae

Silvia face de toate, filmează și fotografiază des și adoră să citească despre Istoria Artelor.
Initiativa pentru

#inovarecivică

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro)
Finanțat prin:
Dezvolat de:
În parteneriat cu:
Cu sprijinul:
Scopul proiectului Hub Inovativ Arhipera este creșterea potențialului de inovare al copiilor de gimnaziu, prin exerciții și jocuri creative. Derulăm activități în mai multe orașe, chiar și în comunitățile defavorizate, pentru a face inovarea accesibilă tuturor. Și tu poți inova, trebuie doar să crezi în ideile tale și să le testezi pentru a le îmbunătăți constant!
© 2020 @ INOHUB | Toate drepturile rezervate
Designed & Developed by 
phone-squarefacebook-official